ОТ ИГЛА ДО УШИ #7: Chicago Turntablist Authority

Published on May 27, 2021 0 Comments

Йо, йо, днес сме изключително развълнувани от настоящата статия! Днес DJ DELightfull ни е подготвил цяло диджей крю и това не е всичко. Ще се запознаем и с още един диджей. Как Ichy The Killer попадна в статията и кои са Chicago Turntablist Authority? Продължавай да четеш, запознай се с материалите и скачай към подкаста. Който тази седмица също е специален и пълен с доста допълнителна информация.

Можете да ни слушате както в Spotify, така и в Google Podcasts, Anchor, Breaker, Pocket Casts, RadioPublic и YouTube (но тук се качват със закъснение).•••


Тези седмица ще слушаме скречове и рутини на няколко души, които вероятно ще са непознати на абсолютно всички, които не се интересуват конкретно от скреч сцената – въпреки че се надявам да греша. RTST, Ambideckstriks, J.Marz и Toltech са Chicago Turntablist Authority. Те са трикратни DMC шампиони на САЩ в отборната категория, а освен това всеки член на крюто има завидни умения и редица изпълнения, на които си струва да се спрем. aaa88cb32e2ad495aff1a97845b1efd4.jpg


Нека видим първо печелившия им триминутен сет от 2015-а, където са в пълен състав:


Следващата година са без Ambideckstriks, но сетът е не по-малко убийствен:


За жалост няма архив със сета им от 2014-а, но нека видим соловите неща на членовете на бандата. Ще започна с RTST, който е класически техничен скреч калпазанин с чудесен контрол над плочата. Тук виждаме епизод с него от една скорошна поредица, наречена Artistic Hands:


RTST е доста активен в Инстаграм, където освен фрийстайли и части от диджей сетове редовно публикува и епизоди на две минисерии – едната със съвети за флоу и комбинации, а другата с изпълнения, пресъздаващи скречовете в рап класики. Наскоро направи кътовете на Mix Master Mike от „3 MCs and 1 DJ“:


Освен че има убийствен флоу и уникални комбинации със скречове на фрази, J.Marz си пада по мелодични заигравки. Едно от любимите ми видеа в неговия канал в YouTube е ето този джазиран буум бап на грамофони:


Но все пак J.Marz е толкова добър на кътовете, че не мога да не се спра на неговия епизод от поредицата с видеа, промотиращи една плоча със скреч семпли, която излезе миналата година:


Toltech е единственият със солова титла – той е шампион на DMC Supremacy в САЩ през 2018-а, а същата година става и вицешампион на световните финали на IDA Technical. Ето първият от двата сета от финалите на IDA:


В момента Toltech е част от ново дуо с друг активен на батъл сцената американец – DJ Throdown. Не съм сигурен дали ще се състезават в отборните категории тази година, но ако решат – смятам, че са сериозни претенденти за световни шампиони. Ето видеото, с което оповестиха съществуването на техния отбор:


Ambideckstriks има сериозни умения и в скречовете, и в бийтджъглинга, а има и доста оригинални и нетипични трикове. Предлагам един негов шестминутен сет от скреч събитие в Хюстън през 2014-а:


•••


А сега – малък бонус към статията. Доскоро живеех в заблудата, че Ichy The Killer е част от това крю, защото на едно от отборните видеа се бях припознал в него. Затова и в края на предния подкаст епизод казах, че крюто е петчленно. Изцяло грешно, но пък Ichy The Killer е изключително интересен диджей, до голяма степен пасващ като стил с това, което гледахме досега, затова и реших все пак го включа. Той има сериозно портфолио от скреч изпълнения, но ще се спра само на рутините, които представи на елиминациите и съответно на финалите на Cut2Cut миналата година. Скреч музика с наслагване на луупове – отличен 6:


Discussion 0