ОТ ИГЛА ДО УШИ #26: Red3f

Published on January 18, 2022 0 Comments

Още една седмица статията отново ще е посветена на грамофонизъм от Азия. Един скорошен разговор за брейка в Южна Корея с човек от българската бибой сцена е причината днес да се отправим именно натам. DJ Red3f е национален Редбул Тристайл и Beat4Battle шампион. Точно като при филипинските диджеи, за които писах в „От игла до уши“ №25, почти не намерих биографична информация на английски. 

d68c87adb2c64488f1ef7648eda15e23.png


Кореецът поддържа каналите си в Инстаграм и Саундклауд, а дали е активен в други изцяло местни социални мрежи и стрийминг платформи, не зная. Все пак разполагаме с достатъчно качествен материал от него и предлагам да започнем с епизода на „Cutting Room“ от Сеул, в който участва и той – а така ще видим и малко повече от скреч сцената в южнокорейската столица:


Миналата година Red3f е поканен в поредицата „On Deck” на BPM Supreme и е подарил на ушите ни този страхотен кратък фънки и джази сет:


Намерих този диджей не заради Редбул титлата, тъй като не следя това състезание, а покрай чудесните кратки рутини, които качва в канала си в Инстаграм. Както видяхме в предното изпълнение, той има солидни умения и в скречовете, и в бийтджъглинга. В следващото видео - кътове с чудесен флоу върху брейбийт:


А ето и още едно фънки изпълнение с парти хита на The Allergies “Say the Word”:


Простотата винаги крие особен чар. Тук слушаме K-Def но по-бавно темпо върху модерен грууви бийт, в чийто ритъм се е вкарал напълно:


Red3f нерядко пуска видеа с изпълнения заедно с други диджеи – ето една рутина с вечната класика на Джеймс Браун заедно с DJ Spray, друг важен за корейската сцена търнтейбълист (когото се чудех дали да не включа в тази статия, но се въздържах, за да не станат повече материали, отколкото ще изгледате и изслушате!):


Red3f се справя чудесно и със сетовете на живо, за което съдя по кратките откъси, които качва отново в Инстаграм канала си:

Вижте особено последните 2-3 от тези.


Архив от печелившия му сет на турнира Beat4Battle на намерих. Въпреки че не съм фен на Редбул формата за диджей състезания, националната титла в техния батъл в държава с развита сцена е немалко постижение. Затова споделям и печелившия сет, който е учудващо музикален и разнообразен на фона на популярното, обичайно съобразено с най-широката и незапозната публика звучене на повечето от нещата, които можем да чуем от тези събития:Discussion 0