FREESTYLE BATTLE SERIES се завръщат!

Published on January 19, 2022 0 Comments

След няколко успешни сезона и известна пауза, "FREESTYLE BATTLE SERIES" се завръщат! Очакват ни осем турнира, победителят от всеки ще спечели изработка и запис на собствена песен, а шампионът на сезона ще грабне голямата награда - професионален безжичен микрофон.

Батълите, създадени от Спенс тази година ще се провеждат в най-ексклузивния софийски клуб - SCRATCH. Любака по традиция ще бъде водещ и този сезон, а DJ Moshino ще бъде зад пулта.

Първият батъл от серията ще бъде на 20-ти януари. За да участваш е необходимо да бъдеш на или над 18 години и да попълниш ФОРМУЛЯРА ЗА УЧАСТИЕ.

Журито към момента остава тайно, но критериите са ясни. От екипът на FREESTYLE BATTLE SERIES ще следят както за римата (разбира се), така и за твоето изпълнение като цяло. Важно е звученето и поведението ти! 

Като присъствали на доста батъли и хора с поглед над сцената ни, ще си позволим да ти дадем няколко насоки. (нещата, които предстои да изброим не са подредени по важност):

 • Доведи си приятели, това ще ти помогне да се отпуснеш по-лесно, но не ги настройвай за кого да гласуват. Нека да подкрепят по-добрия. Не ги поставяй в неудобна позиция. Не ги съди, ако не викат за теб;
 • Подходи професионално, дори и да стъпваш за пръв път на сцена. Не всичко се върти около опита ти пред публика. Дръж се спортсменски. Всички заедно бутаме тази култура и дори форматът да изисква "битка", не позволявай това да повлиява на личното ти отношение. Изслушвай опонента си, не го прекъсвай!;
 • Не забравяй, това е рап батъл. Не квартална свада!;
 • Не се бъркай. Това е и преди всичко "freestyle"! Остави заучените си рими за песента, която ще запишеш (ако спечелиш батъла честно);
 • Чуй хубаво бийта, който ще ти подаде DJ Moshino, ако трябва си дай време преди да захапеш микрофона;
 • Убивай!


Другите дати, на които можеш да се явиш са:

 • 17 февруари;
 • 11 март;
 • 24 март;
 • 7 април;
 • 21 април;
 • 5 май;
 • и 19 май.

Финалът ще бъде на 2 юни.


Нека най-добрият да победи!Официален регламент:

"За да участвате във FREESTYLE BATTLE SERIES 2022, трябва да сте навършили 18 г. и да имате много желание. След това трябва да се картотекирате като състезател на FREESTYLE BATTLE SERIES 2022. Това става като попълните формуляр за участие.

Предварителните серии се провеждат с 16 състезатели. Ако потвърдилите са повече от 16, с предварителни квалификации ще бъдат редуцирани до 16.

Когато даден състезател, стане победител в един от осемте предварителни серии в Club SCRATCH, той се класира за Финалната серия и не участва в останалите предварителни серии. Другите състезатели от 2-ро до 8-мо място получават точки за временното класиране. (табл. 1)


Табл. 1

2 място - 5т.

3 - 4 място - 3т.

5 - 8 място - 1т.


Тези точки дават на състезателя предимство при участието му в следваща серия.

Всеки състезател трябва да се яви до 22:00 часа в деня на турнира и да потвърдят участие. В противен случай губи право на участие и неговото място се заема от друг състезател-резерва.

Освен от гласа на публиката, крайният резултат ще зависи от гласа на журито, като те ще се обосноват защо харесват повече изпълнението на всеки кандидат.

Ще се гледа както римата, така и как МС-то звучи на микрофона. Ако някой мънка или не артикулира ясно на микрофона си е за негова сметка. Озвучаването е със супер качество, а микрофоните са достатъчно усилени.

Първа награда за всеки батъл е запис на песен и класиране за Финалната серия. Победителят във Финалната серия печели първа награда - професионален безжичен микрофон."

Discussion 0