5 ТОП 5 с DARENA

Published on February 05, 2022 0 Comments

Йоооо, йо, готов/а ли си за новият ни участник от поредицата "5 ТОП 5"?

Обещахме ти, освен да ти покажем някои от нашите близки приятели, да ти покажем и различни хора, които заслужават твоето внимание за нашата култура.

Днес ще ти представим най-малкия участник в тази сложна рап игра ха-ха, а именно DARENA! Тя е само на 16, а когато започва да качва песени е на 12. Тя е от Дряново, но в момента учи в Габрово. За сега музиката ѝ е просто хоби. Нейната страст към рапът е благодарение на брат ѝ. Хип хопът за нея е начин да се изрази. Благодарение по-специално на рапът, тя се свързва със страхотни хора, които с течение на времето се превръщат в нейни най-добри приятели.

А сега ни остава само едно... Време е за БГ рап класацията на DARENA.

444b7ec1f9a7f00519e1de9c5731c8f6.jpg

× Артисти/Групи:

        1. ROOF RHYMEZ STUDIO;

Честно казано, всяко тяхно парче, което съм чула ми е любимо. Неведнъж съм казвала, че тяхната музика е храна за душата. Според мен текстовете им трябва да бъдат в учебниците по музика, или защо пък не и по литература. Силни са, както заедно, така и като отделни артисти.

        2.  NRG_D;

Знам, че всички обичате реге и не мога да не включа един от малкото родни реге артисти в класацията. Комбинацията от музиката, която създава и енергията, която излъчва NRG D, винаги ме вдъхновява и зарежда.

        3. Голям Юс;

Ще мина тънката тук, понеже ако реша да изброя и тримата, няма да ми остане място за други артисти, за които искам да ви споделя. Явката, Мада и Боро са мои любимци от момента, в който ги чух под името „Голям Юс“, а после и като самостоятелни артисти. Хитрите рими, флоучетата и холистичната им визия за живота ( поне това, което споделят в траковете) им дава третото място в моята класация.

        4. G Dogg;

Сравнително скоро се запознах с музиката, която ни е оставил G Dogg и това, което мога да споделя е, че както и при RoofRhymes, така и при него усещам парчетата много дълбоко в себе си. Всяка негова дума си тежи на мястото към днешна дата и вярвам, че ще тежи години напред, независимо от това, че той не е физически тук.

        5. НЯМА ДЕРТ.

GRO и Любака са едни от най-новите артисти, с които се запознах. Дават много силна заявка. Любака прави бийтове, освен това че рапира и заедно с GRO са голяма сила, когато стани въпрос за дълбоки лирики.


× Колаборации/Сайфъри:

 1. Sistah, STARTERAs & Atila - Hip Hop;
 2. NRG D , Upliftah , Kappa Irie & Irie Bear - NRG Riddim Medley;
 3. СЕКТА & JAHMMI - Сиромашка Кръв;
 4. BG CYPHER 2 - DJSTANCHO GHETTOSISTA SAHATA SON DON NASTY HOMELESZ 2NBLACK 41N'7MC YNK ANONIMEN G DMC;
 5. Ogi 23 ft Yoko & Feel Да сме там.


× Албуми:

 1. GERATA & NRG D - ТИ ИЗБИРАШ;
 2. Qvkata DLG & Madmatic - Chovekut Koito Se Smee II;
 3. ATILA x WORST - Ред и Хаос;
 4. ROOF RHYMEZ - ПОГЛЕД ПРЕЗ ОГРАДАТА;
 5. БОРО ПЪРВИ - ДОБРЕ ЗАВАРИЛИ.


× Песни:

 1. G DOGG Ft. Jenny & IMP - Хиляди въпроси, хиляди емоции;
 2. NDOE - ШЕ ДОЙДЕШ ЛИ С МЕН;
 3. MD Beddah - V Minuta na mulchanie;
 4. F.O. & PEEVA (Митеви) - ПОЖЕЛАНИЕ;
 5. Секта - Леш prod. WARP.


× Бийтмейкъри:

 1. Epic (Studio Gold Label);
 2. PEZBEATZ;
 3. YMPRL;
 4. Looperman beats;
 5. Robbie Nikolov.


× Любим видеоклип:


•••


Можеш и ти да бъдеш част от рубриката и да ни представиш своите ТОП 5! Просто бъди активен във facebookinstagram и youtube. Дай ни сигнал, че си в играта, а ние ще ти пишем.

Discussion 0