5 ТОП 5 с TAMAX

Published on February 12, 2022 0 Comments

Йооо, хвана ли ни ритъма? Вече два месеца се стараем да ти предлагаме разнообразни класации, подбирайки добре участниците в „5 ТОП 5“! Представихме ти чартовете на графити артисти, бийтмейкъри, компютърни магьосници, но преди всичко наши приятели, близки и пряко допринесли за развитието на Подземието човечета. Знаем, че ти е супер интересно да научиш кои са топ 5-те на най-големите в хопа, но те не биха били толкова големи и любопитни за теб, ако ти и всички останали не им се кефехте и не ги подкрепяхте в развитието им.

Миналата седмица в рубриката ни гостува една мадама, която побърка всички с приятното звучене, посланията и хъса си още докато беше само на 13 години! Да, Дарена ни сподели, какво слуша и я вдъхновява. Днес ще те запознаем с още един агент от новата генерация, който се е захванал със сложната рап игра.

Той ни написа, че рапа по-скоро му е „план Б“, но доста си бачка по него. Всъщност ти вече знаеш от заглавието кой е той. Тамах (цъкни тук, за да чуеш) има собствен стил. Играе играта по собствен начин и със собствени правила. Действа импулсивно, но остава верен на убежденията си. От Русе е, подвизавал се е и в Бургас, а сега е чак в Англия. Негови тагове също може да срещнете, като ареала му е още по-широк. По рапа обаче се увлича преди 13-14 години и ако беше по-сериозен дори нямаше да се налага да го описваме толкова подробно ха-ха. А ето и как нареди своите топ 5.

3440dc3a3c2fc1600c6e79519bbae214.jpg

"Понеже не обичам да ги слагам на първо или четвърто място просто ще споделя пет от петте категории, които ми харесват. "

× Артисти/Групи:

 1. RHC;
 2. ФАРС;
 3. So Called Crew;
 4. Голям Юс;
 5. Managua SLANG.


× Колаборации/Сайфъри:

 1. ATILA x IMERA - Камбаните prod. by TR1CKMUSIC;
 2. TR1CKMUSIC - "ОТ А ДО Я" feat. АТИЛА, ЯВКАТА ДЛГ & ЖЛЪЧ;
 3. Явката ДЛГ & Keranoff - Трепети;
 4. Sistah & Secta - На ти Рап!;
 5. MADMATIC feat. ЯВКАТА ДЛГ - СПРИ, СПРИ.

Харесвам всичките им съвместни проекти, но тези давам на прима виста.


× Албуми:

 1. Атила - 8;
 2. M4STAAMIND - Едно Гъзе;
 3. SO CALLED CREW - ВОДА И ВИНО;
 4. Амнистия – Беглецът;
 5. X-TEAM – Знания, Мъдрост и Разбиране.


× Песни:

 1. X-TEAM - Позитивна енергия;
 2. SO CALLED CREW - ШЕПА ПЕПЕЛ;
 3. Явката ДЛГ & Madmatic - Очерци;
 4. RHC - Shine & Faulen;
 5. Qvkata DLG - Za vsi4ko po malko;


× Бийтмейкъри:

 1. HeadRush
 2. Martin Arnaudov (Morty);
 3. PEZBEATZ;
 4. Гена (за президент);
 5. Явката ДЛГ.


Ще си позволим да се намесим в класацията и ние да предложим видеоклип този път. Всъщност видеомейкинга доста се разви, изскочиха супер читави оператори, монтажисти, а и вече всичко е толкова достъпно и само при наличието на желание и капка умения се случват магии. С което подканваме да обръщаш внимание и на видеоклиповете, появяват се все по-брутални!

Избрахме да насочим вниманието ти към видеоклип с послание - "И помни, че ако се почувстваш кофти, винаги можеш да занесеш храна в някой приют за котки".

"Всякакви хора, всякакви инициативи. http://timeheroes.org"


•••


Можеш и ти да бъдеш част от рубриката и да ни представиш своите ТОП 5! Просто бъди активен във facebook, instagram и youtube. Дай ни сигнал, че си в играта, а ние ще ти пишем.

Discussion 0