ОТ ИГЛА ДО УШИ #31: DJ Andrew, Ramon, DJ Nail

Published on March 02, 2022 0 Comments

В Украйна също има диджеи, грамофонисти и хип-хоп сцена, а сега има война. Най-малкото, което мога да направя, е да посветя 31-вата статия в „От игла до уши“ на украинската сцена. В моменти, в които на фона на войната на диктатор с ракети и танкове, всичките ни малки проблеми и всичките ни малки цели изглеждат безсмислени, единственото, което мога наивно, а вероятно и клиширано, да си припомням, за да се накарам да напиша статия за скречове, е, че музиката сближава и облекчава, затова и споделянето ѝ винаги има смисъл.

72df2c5a9eb91e556aff4e55bdd5a3f1.png


Започвам с поста на Кристи Зи, дългогодишна организаторка и координаторка на DMC в САЩ, в който тя показа съобщение, получено от украинския изпълнител и основател на диджейско училище в Киев DJ Andrew:


Струва ми се неуместно в момента да коментирам конкретни изпълнения и да изтъквам качествата на диджеите, чийто видеа и миксове ще включа в статията, както правя обикновено. Надявам се те и семействата им да са добре. DJ Andrew споделя едно видео от мазе преди около 2 дни и в субтитрите му виждаме какво той има да каже за ситуацията, в която се намира:

От няколко дни включените първоначално видеа на DJ Andrew не могат да се гледат. Оставяме линковете, като се надяваме профилът му да е активен отново.

Ето няколко изпълнения от него, второто от което в колаборация с Max Katl, украински диджей и продуцент:


DJ Ramon е негов колега в училището и имат много скреч видеа заедно:


Ramon е от най-видните представители на местната сцена:

7ae911252adb3545df3814f425aa21e6.pngDJ Nail е брейк диджей и продуцент, който пуска на украинските изданията на брейк състезанията на Редбул. Издава дебютен хип-хоп/фънк албум през октомври миналата година, който съм оставил точно под видеата му в Инстаграм:

e7503f17b9fb1042135dc6c0ca6daf48.pngТова, което можем да направим в България, е да помогнем на пристигнали тук украинци поразлични начини, във връзка с което оставям следните линкове:

Как можем да направим дарение за Украйна?

Help for relocation of Ukrainian citizens to Bulgaria

Организации и кампании в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна:

Допомога українським біженцям в Болгарії/Помощ за украинските бежанци

Discussion 0