5 ТОП 5 с IZZ

Published on May 22, 2022 0 Comments

Йоооо, йо, готов/а ли си за новият ни участник от поредицата "5 ТОП 5"?

Izz е само на 20, от Монтана и ни споделя: "Ако трябва да съм честна, доста съм се лутала из различни стилове и направления през тези 20 години, но преди около 6-7 години хип хопът взе челно място в същността ми. Потопих се в океана и усетих безтегловността. В началото гледах с детски поглед над нещата и се кефих  предимно на звученето, но с течение на времето вниквах все повече в лириката и отварях очите си. Смисъл, представи си 13-годишен кияк, който за пръв път чува Darkside- “Сън след инсомния”.. Всички можем да си представим момента на пробуждане."

За хип хопът ни споделя, че за нея е учител през годините и неотлъчно стои до нея за опора в трудните моменти. "Както съм казвала и преди хип-хопът с всичките му елементи е постройка с дълбоки и истински корени, която просто няма как да бъде бутната. Великата култура, обединяваща личности и погледи от хиляди нюанси в едно голямо Семейство. Ако си ценител и го носиш в сърцето си, ще усетиш думите ми. :)"

"От всички елементи рапът се доближава най-много до мен и моето ежедневие. Мисля че това, да се събуждам и заспивам с рап е достатъчно показателно. Какво да ти кажа, откриеш ли “нещото”, си усещаш, че е твоето. Затова в общи линии си оставам отдадена на културата и я нося в душата си каквото и да става. :) Всъщност връхлети ли ме музата, грабвам химикала и започвам да изливам мислите си върху листа. В интерес на истината преди години се бях зарибила по писането на стихотворения, така изразявах себе си. Докато в един момент реших да обогатя картинката и така редовете с рими започнаха да се нижат по бийтове. (непрофесионално, но от сърце)."

Няма много свободно време, от университета, но веднага щом го намери то е слушане на нови парчета, най-близките ѝ хора и семейство.


e39d2864bcbf397cdf11de610c448ada.png


× Артисти/Групи:

 1. ROOF RHYMEZ;
 2. BZ PRO;
 3. ATILA;
 4. Chernogled;
 5. MD Beddah.


× Колаборации/Сайфъри:

 1. DarkSide & STARTERAs - Ето к'во стаа;
 2. BG CYPHER III - G!, SON, DONDONNY, BERTO MC, FOGG, CISTERNA, IMP, 7:30, HOMELESZ, SPLITKID, JAY;
 3. Nameless - Черно-бял екран;
 4. Ghetto Productions - Легализация;
 5. Sistah & DRS - Вируси.


× Албуми:

 1. ROOF RHYMEZ - ПОГЛЕД ПРЕЗ ОГРАДАТА;
 2. Da Drill – „96”;
 3. АТИЛА - Счупеното Огледало;
 4. FOGG - 1 1/2;
 5. DenYo & Sistah - Позитивизъм.


× Песни:

 1. DarkSide - Животопис;
 2. G Dogg feat. Jenny - Ролите в мен;
 3. G! - 1312;
 4. АТИЛА x WORST – Главата на краля;
 5. IMP & B1K - Деца на бурята.


× Бийтмейкъри:

"Тук ме няма ;д"


× Любим видеоклип:

"Тук също :д"


"Искам да благодаря на хората- ценители, слушатели и най- вече творци (не само на музика, но и графити, бийтмейкъри и бибои), за отдадеността им към тази култура. Основата е положена, ние градим нагоре. :) Благодаря също така и на готините лица на Подземието, които участват и градят с огромна роля кръга на хип- хопа като цяло! Поздрави на всички. "•••


Можеш и ти да бъдеш част от рубриката и да ни представиш своите ТОП 5! Просто бъди активен във facebook, instagram и youtube. Дай ни сигнал, че си в играта, а ние ще ти пишем.

Discussion 0