5 ТОП 5 с JERRY

Published on June 05, 2022 0 Comments

Йооо, днес в "5 ТОП 5" ще ти представим класацията на Jerry. Тя е от Сливен, но от 9 години живее в София. Занимава се с анимационно кино, а фотографията ѝ е хоби. Слуша рап от малко дете. Споделя: "Преоткривала съм го хиляди пъти от тогава досега, смея да твърдя, че прекарах повече от половината си живот с него." Хип хопът за нея е : "Уютен дом, в който се чувствам комфортно и продължавам да се надграждам като личност благодарение на него. И разбира се - любов и неизчерпаем източник на вдъхновение."

Споделя, че MC'ing е най-близко до нея и ни написа "Няма да се спирам върху конкретни елементи от хип-хоп културата, тъй като всеки един от тях по отделно ме вдъхновява еднакво като артист, било то идеи за къси анимации или илюстрации. Имах периоди, в които снимах абсолютно за удоволствие артисти (български и чуждестранни) по време на хип хоп концерти и беше доста вдъхновяващо, както и полезно за фотографските ми умения. Като ученичка се занимавах с хип-хоп танци, но доста за кратко. Предполагам любовта ми към литературата и рап лириките ме подтикнаха няколко пъти да пиша и стихове, които си останаха само за мен, но пък всеки път това ме сближава все повече и повече с културата. Въпреки  е не се занимавам професионално с рап, не преживявам и ден без да си го слушам. Имам периоди, в които нищо друго освен рап музиката не е способно да ми припомни защо съм човека, който съм и защо точно тези принципи нося със себе си."


68340d19ac52da948dc8b9fd0a7de296.png


× Артисти/Групи:

 1. So Called Crew;
 2. григовор;
 3. 5 o'clock;
 4. УМА И ДУМА;
 5. 082 Crew.


× Колаборации/Сайфъри:

 1. Secta & Imera - Смъртоносна Комбинация;
 2. ИМЕРА / ГЕНА - ПЛЯЧКА (с ЖЛЪЧ, ГРИГОВОР и БОБО);
 3. ГРИГОВОР - ПРОСТО ФАЗА с Leena;
 4. ЖЛЪЧ x RUSTY - БАЛЪКАРИЯ;
 5. FOGG x ATILA - МИНОТАВЪР.


× Албуми:

 1. ГРИГОВОР - ЦЕХ ДЕПРЕСИЯ;
 2. ЖЛЪЧ - ЗВЯРА;
 3. SO CALLED CREW - ВОДА И ВИНО;
 4. ИМЕРА / ГЕНА - АРМАДА;
 5. FOGG - БОЛЕН БИЙТ СЛАБ РАПЪР НОСИ.


× Песни:

 1. ГРИГОВОР / ГЕНА - ВСИЧКО Е ЛЮБОВ;
 2. ЖЛЪЧ / ГЕНА - ПРОТИВОТЕЖЕСТ;
 3. Fogg - Глад Мори;
 4. УМА И ДУМА - Алгоритъм;
 5. IMERA - Вечерни Мисли.


× Бийтмейкъри:

 1. ГЕНА;
 2. RUSTY;
 3. Nowallz;
 4. sezko;
 5. WORST.


× Любим видеоклип:


•••


Можеш и ти да бъдеш част от рубриката и да ни представиш своите ТОП 5! Просто бъди активен във facebook, instagram и youtube. Дай ни сигнал, че си в играта, а ние ще ти пишем.


Discussion 0