ЗА НАС

ПОДЗЕМИЕТО* е портал за ХИП ХОП и УЛИЧНА култура.


8286f93129ce07844304cf144698e03a.jpg


    Hello, we started this gangsta shit (Ice Cube - Hello) с мотивацията да покажем, че хип хоп-ът е нещо повече, да го представим в чиста форма и да създадем още по-силна и сплотена общност. В последствие тези цели се превърнаха в наша мисия, която и до днес ни вдъхновява да се развиваме.

    Първата копка на ПОДЗЕМИЕТО е направена през 2017 г., но основите са положени на 8-ми април 2018 г. - дата, която към момента приемаме за рождена. Вече три години градим, но не надолу, а само нагоре! Иии се развиваме толкова бързо, че може би след 10-тина години ще сме Небостъргачът, а не Подземието.

    Дейността ни, на този етап, е фокусирана в социалните мрежи (FacebookInstagram) и podzemieto.com, от където достигаме до все по-голяма аудитория. Стремежът ни да предлагаме различно и интересно съдържание във всяка платформа, ни прави предпочитан източник на информация.

    Вярваме, че в основата на развитието стои подкрепата. Заради това неизменно насърчаваме всеки надежден артист и обръщаме внимание на стойностните проекти.

    През годините не малко сме получавали и вашата подкрепа, за което дори не бихме могли да опишем огромната си благодарност! Тук обаче е момента да отбележим част от хората, които са допринесли по един или друг начин, за да бъдем това, което сме. (хронологично)



*Името произлиза от директния превод от английски на “UNDERGROUND„ = “ПОДЗЕМИЕ„. Според DailyRapFacts, “underground„ е жаргонна дума, представяща нещо, което не е масово или мега популярно, а точно обратното - нещо непознато или непопулярно.



•••


ЕКИП


9d6adafc56ac2a6b57df399fcfb75844.png







    Екипът на ПОДЗЕМИЕТО е малък - Алегз и Софи, a.k.a. Малкото и Голямото Подземие - надъхани, упорити и безкомпромисни мацки.
    София е родена във Варна, но е израснала в Шумен, където се запознава с Алегз, родена и израснала в същия град. Търсенето на нови приключения и любовта към хип хопа и стрийт културата ги събират.
    В момента София работи в сферата на видеомонтажа, а Алегз е студентка в СУ, където учи Културология. С тези си (развиващи се и) допълващи се компетенции, момичетата на 96-7% поддържат Подземието.